Tratamentele cosmetice în acnee

Tratamentele cosmetice în acnee

Tratamentele cosmetice în acnee

O întrebare frecventă este aceea dacă este recomandat să mergem la tratamente cosmetice, pentru extragerea comedoanelor, dacă suferim de acnee.

Răspunsul este da. Se recomandă mersul la un tratament cosmetic, de exemplu o dată pe lună, pacienților cu acnee, cu condiția ca aceștia să fie deja în curs de tratament specific antiacneic recomandat de medicul dermatolog. Acneea este o afecțiune a pielii care va evolua favorabil sub un tratament medicamentos, local sau pe cale generală, în funcție de severitate.

De ce este indicat să mergem și la un tratament cosmetic pentru extragerea comedoanelor? Pentru că persoanele care suferă de acnee au tendința de a-și traumatiza pielea prin „stoarcerea” coșurilor, ceea ce poate agrava leziunile și poate determina apariția petelor restante. Un tratament cosmetic corect efectuat, de către o cosmeticiană specializată, poate îmbunătăți aspectul tenului prin eliminarea facilă a acestor leziuni, fără a exista riscul agravării lor sau apariției petelor. 

Atenție însă! Tratamentele cosmetice sunt complementare tratamentului medical al acneei și nu îl pot înlocui, deoarece terapia specifică prescrisă de medic tratează cauza apariției acneei și stopează apariția unor noi leziuni.