Nu vreau să se vadă!

Nu vreau să se vadă!

Nu vreau să se vadă!

Nu vreau să se vadă că am făcut tratamente estetice! Aceasta este o temere pe care multe dintre persoanele care își doresc proceduri de rejuvenare o exprimă. De unde provine? Din exemplele de cele mai multe ori vizibile în spațiul public, femei la care modificările după tratamente sunt evidente, excesive și deseori inestetice. 

Temerea aceasta este firească, deoarece ne dorim, în mod justificat, să obținem un aspect natural, armonios întinerit, fără a fi evident că am efectuat anumite proceduri estetice și fără a ne modifica fizionomia. Acest lucru este posibil atunci când tratamentele se efectuează corect și ajustate la cerințele și necesitățile pacientelor. Dorim întotdeauna să obținem o variantă mai bună a noastră, nu să ne transformăm în altcineva.

Exemplele de tratamente excesive care ne atrag atenția în spațiul public sunt excepții. Pe lângă ele, sunt în jurul nostru multe persoane care efectuează proceduri estetice cu rezultate bune, care arată, pur și simplu, mai bine, fără a fi evident că au efectuat anumite proceduri.

Care este, de fapt, scopul tratamentelor estetice? Acestea sunt trei:

1. Cel mai adesea, ne dorim o îmbunătățire subtilă a aspectului general, proceduri care să corecteze mici imperfecțiuni sau care să redea calitatea și fermitatea pielii.

2. În anumite situații, tratamentele estetice corective se adresează unor dezechilibre estetice evidente, cum ar fi asimetrii ale feței, riduri foarte adânci și puternice, pierderea sau lipsa volumului buzelor, pierderea volumului pomeților, cicatrici ș.a.

3. Tratamentele estetice au și un important rol de întreținere și prevenție. Pe lângă efectul vizibil imediat, toate aceste tratamente și-au dovedit utilitatea pe termen lung în prevenirea agravării îmbătrânirii cutanate. 

După efectuarea unui tratament de acest tip trebuie să obținem varianta noastră mai bună. Orice altceva nu reprezintă scopul acestor proceduri.

În concluzie… am putea spune că „some age, others use botox”… și nu numai! Niciodată nu e prea târziu să începem să facem ceva pentru noi 🙂