MIT VS REALITATE

MIT VS REALITATE

MIT VS REALITATE

Dacă încep tratament cu toxina botulinică, trebuie să fac tot timpul?

Această întrebare este printre cele mai frecvente legate de tratamentul cu toxină botulinică.

Răspunsul este: acest tratament poate fi întrerupt oricând, nu creează dependență și nu este obligatoriu ca, odată început, să fie continuat permanent. 

Ce se întâmplă de fapt dacă, după o perioadă în care ne-am injectat toxină botulinică pentru atenuarea ridurilor dintre sprîncene, de pe frunte sau de la coada ochiului, decidem să facem o pauză de tratament sau să întrerupem: ridurile atenuate de efectul tratamentului revin treptat la aspectul dinaintea tratamentului, cu mențiunea că în perioada în care zona tratată a fost relaxată de efectul toxinei, ridurile nu s-au agravat suplimentar în urma mișcărilor permanente din zona respectivă și nu s-au adâncit. 

Este ca și cum am fi oprit pentru o perioadă ceasul îmbătrânirii, după care zona își reia activitatea și reîncepe evoluția ridurilor locale, de la momentul dinaintea primei injectări.

Prin urmare, deși ideal este să avem o constanță a tratamentului la câteva luni, chiar și dacă întrerupem rămânem cu un beneficiu în urma acestui tratament, fără a exista niciun efect secundar, modificări anormale ale zonei tratate sau orice altă problemă legată de oprirea sa.