Cum stopăm căderea părului?

Cum stopăm căderea părului?

Cum stopăm căderea părului?

Căderea accelerată a părului – efluviul telogen este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Printre principalele cauze ale apariției acestei probleme sunt stresul intens și infecțiile virale, infecția COVID 19 fiind printre acestea.

În ultima perioadă, numărul femeilor care se adresează cabinetelor dermatologice pentru rezolvarea acestei probleme este din ce în ce mai mare, ceea ce poate fi pus pe seama numărului mare de infecții din perioada pandemiei, precum și a stresului resimțit în acești ultimi ani.

Soluțiile de tratament sunt locale – șampoane, seruri, sau sunt administrate pe cale generală – suplimente care ajută la regenerarea părului, însă cele mai bune rezultate se pot obține prin combinarea acestora cu terapia cu plasmă îmbogățită în trombocite/PRP.

PRP este o terapie prin care plasma proprie este injectată la nivelul scalpului, ceea ce are ca efect activarea metabolismului local și creșterea densității firelor de păr. Cele mai bune rezultate se obțin după 3 ședințe de tratament, efectuate la interval de o lună între tratamente. Se recomandă ulterior câte o ședință de întreținere, de 1-2 ori pe an, ceea ce contribuie la menținerea rezultatelor pe termen lung.