Care este cel mai eficient ingredient antiaging?

Care este cel mai eficient ingredient antiaging?

Care este cel mai eficient ingredient antiaging?

Suntem în căutarea rutinei ideale de îngrijire a pielii, care să prevină apariția ridurilor sau a altor semne ale îmbătrânirii pielii. 

Avem la dispoziție foarte multă informație, știm deja să folosim produse cu efect antiaging, care conțin ingrediente cu eficiență demonstrată, ce induc formarea de colagen și previn agravarea ridurilor, suplinesc deficitul de acid hialuronic ce se instalează în timp în pielea noastră sau combat apariția petelor.  

Folosirea unor produse care conțin factor de protecție solară este însă cel puțin la fel de importantă. Radiațiile solare sunt responsabile de pentru degradarea colagenului și apariția ridurilor, petelor și vaselor vizibile pe piele, ceea ce înseamnă de fapt îmbătrînirea pielii.

Ingredientele antiaging sunt bine-cunoscute, discutate și folosite cu succes – acid hialuronic, vitamina C, retinol, acid glicolic, biopeptide sau alte  ingrediente patentate. Eficiența lor a fost demonstrată de-a lungul timpului și este foarte util să le folosim. Pe lângă acestea însă, nu uitați să vă protejați de soare folosind produse care conțin SPF/ factor de protecție solară minimum 15, ideal 30. SPF cel puțin 15 reprezintă, în sine, un ingredient antiaging de o importanță majoră. 

În concluzie, atunci când discutăm despre ingrediente antiaging trebuie să adugăm pe lista acestora și SPF – sun protection factor.  Este deseori neglijat, deși este unul dintre cele mai eficiente ingrediente din această categorie. Diferența între aspectul pielii protejate de soare față de cea neprotejată se vede în timp, dar este cu adevărat importantă, dacă ne preocupă felul în care pielea noastră își modifică aspectul de-a lungul anilor.